Water & Omgeving 2024

Water & Omgeving 2024

De Nederlandse glastuinbouw wil voldoende ruimte beschikbaar houden en ontwikkelen, bij voorkeur in duurzaam bestemde glastuinbouwgebieden. De sector wil zich op een verantwoorde manier en in harmonie met haar omgeving ontwikkelen. Dat is de ambitie van de glastuinbouw op gebied van Water, Milieu en Ruimte.

Concreet betekent dit dat de glastuinbouw de komende jaren haar milieu-footprint verder wil verkleinen, zonder dat daarbij de rentabiliteit van bedrijven in gevaar komt. Zo vindt in 2027 nagenoeg geen emissie meer plaats van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen, aldus Glastuinbouw Nederland. Om deze ambitie te realiseren heeft het team Water & Omgeving in 2024 onder andere het doel de kwaliteit van het oppervlaktewater te verbeteren. Daarnaast wil het team zorgen dat er voldoende goed gietwater beschikbaar blijft en ondernemers inzicht geven in de vernieuwde Omgevingswet.

Bekijk in het jaarplan alle concrete doelen en speerpunten op het gebied van water en omgeving. Lees ook het volledige jaarplan 2024 van Glastuinbouw Nederland.

 

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v