'Blijven vertrouwen op onze kracht als sector'

'Blijven vertrouwen op onze kracht als sector'

Aan uitdagingen zal de komende jaren geen gebrek zijn voor Plantenkwekerij Gitzels, zo verwacht Mike Gitzels. "Maar ik blijf wel positie. Relativeren zit in mijn bloed", aldus de jonge ondernemer in de nieuwste uitgave van KAS Magazine.

In totaal beslaat het areaal glas van Plantenkwekerij Gitzels op dit moment zo’n 11,5 hectare voor de opkweek van koolplanten en de breeding services, plus nog eens 1,3 hectare voor verhuur aan derden. Bij elkaar werden afgelopen jaar maar liefst 160 miljoen planten opgekweekt voor vollegrondsgroentetelers. Daarnaast beschikt het bedrijf over twee moderne groeicellen, waar door middel van LED-belichting volledig gesloten en in lagen kan worden geteeld. Die cellen worden ingezet voor de opkweek van geënte planten en voor eigen onderzoek.

In 2024 zal Mike het stokje officieel van zijn vader overnemen als eindverantwoordelijke voor de dagelijkse activiteiten. Hij kijkt ernaar uit, zo vertelt hij in KAS Magazine. Al zal het niet gemakkelijk worden. De gascrisis speelt daarin een grote rol, maar ook de stikstofdiscussie in de landbouw, waar de klanten van Plantenkwekerij Gitzels grotendeels vandaan komen. “Ja, het zijn spannende tijden en daar zullen ook wij onze weg in moeten vinden. Maar ik blijf wel positief. Relativeren zit in mijn bloed. Ik ben veel in het buitenland geweest en weet daardoor dat wij het hier met elkaar nog altijd honderd keer beter doen. Daar moeten we op blijven vertrouwen. En zit het tegen, laten we dan met elkaar op zoek gaan naar oplossingen en hard blijven werken. Dat is en blijft onze grootste kracht als sector.”

Lees het volledige interview met Mike Gitzels nu in KAS Magazine

Bron: KAS Magazine

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v