Hernieuwd convenant voor toekomst Broekpolder

Hernieuwd convenant voor toekomst Broekpolder

Grondeigenaren van de Broekpolder zetten samen met de gemeente Westland, de provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap Delfland belangrijke stappen in de ontwikkeling van het gebied. Het doel van deze samenwerking is een toekomstbestendige, duurzame en goed bereikbare Broekpolder. Hierbij ligt de nadruk op het creëren van evenwicht tussen wonen en werken, het bieden van perspectief voor bedrijven en het behouden van een aangename leefomgeving voor de bewoners.

Een mooie mijlpaal voor de grondeigenaren van de Broekpolder die op 21 december 2023 samen met lokale en regionale overheden een hernieuwd convenant hebben ondertekend. Dit vernieuwde convenant, geldig tot eind 2026, is de voortzetting van een unieke samenwerking, met de Broekpoldereigenaren als drijvende kracht achter deze inspanningen.

In het project ‘Broekpolder2040’ bundelen ondernemers en huiseigenaren hun krachten binnen de coöperatie. Zij nemen het voortouw bij de ontwikkeling, in nauwe samenwerking met overheidsinstanties. De focus ligt op het vertalen van gezamenlijke ambities naar concrete plannen, gericht op het aanpakken van de hedendaagse maatschappelijke uitdagingen, zoals het behoud van droge voeten en wonen in een tuinbouwgebied. Het uiteindelijke doel is om binnen de looptijd van dit convenant de overgang te maken van plannen naar de daadwerkelijke uitvoering van de vastgestelde ambities.

Met dit vernieuwde convenant wordt er een belangrijke stap gezet naar een duurzame toekomst, waarbij deze samenwerking tussen bewoners, ondernemers en overheden een voorbeeld vormt voor soortgelijke projecten in Nederland.

Over de Broekpolder
De Broekpolder is een belangrijk tuinbouwgebied in het Westland. De polder is begrensd door de dorpen Wateringen, Kwintsheul en Honselersdijk en de Veilingroute N222. Broekpolder is een gebied van 600 hectare, voornamelijk bestemd voor en gevuld met kassen. Daarnaast biedt de polder huisvesting aan 400 gezinnen. De polder heeft grote kansen om een toekomstbestendig en duurzaam glastuinbouwgebied te worden. Daarvoor moet er in de Polder tussen nu en 2040 wel het nodige veranderen.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v