Enquête Europese Unie over minder regeldruk

Enquête Europese Unie over minder regeldruk

De Europese Commissie wil de regeldruk voor boeren en tuinders verminderen. Regels en rapportages moeten worden vereenvoudigd en beter op elkaar worden afgestemd. Dat moet ervoor zorgen dat administratie minder complex en bureaucratisch wordt. In de komende maanden wil voorzitter Ursula von der Leyen met concrete maatregelen komen om de snel regeldruk te verminderen. Met een enquête roept zij boeren en tuinders op om ook zelf voorstellen hiertoe aan te dragen. Glastuinbouw Nederland moedigt leden aan om deel te nemen aan deze raadpleging.

De Europese Commissie heeft zelf al suggesties gedaan. De meeste van deze voorstellen kunnen niet op korte termijn gerealiseerd worden omdat zowel het Europees Parlement en de landbouwministers van de EU deze moeten goedkeuren. Glastuinbouw Nederland wil dat de vermindering van regeldruk nog voor de Europees Parlementsverkiezingen van 6 juni worden ingezet. Ook moeten deze voorstellen onderdeel worden van de Europese strategische dialoog over de toekomst van de land- en tuinbouw. Glastuinbouw Nederland is hier via de Europese koepelorganisatie COPA-COGECA op aangehaakt.

Jouw bijdrage
De korte enquête van de Europese Commissie kan hier worden gevonden. Rechtsboven kan de taal in het keuzemenu worden aangepast naar Nederlands. Vraag 9 (punten 1-5), vraag 10 (de GLMC’s) en vragen 11 tot en met 16 hebben betrekking op het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) van de EU en zijn daartoe niet op de glastuinbouw van toepassing. Jouw bijdrage is welkom om de regeldruk in de glastuinbouw op EU-niveau te agenderen. Voor vragen over deze enquête kun je contact opnemen met EU-lobbyist Jesse Schevel.

 

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v