Aanmelden TO-prijs kan nog tot 20 december

Aanmelden TO-prijs kan nog tot 20 december

Nog tot 20 december 2023 kunnen innovatieve ondernemers in de tuinbouw zich aanmelden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2024. Naast de ondernemersprijs wordt dit jaar een themaprijs ‘Circulair Ondernemen’ uitgereikt. De winnaars worden op 6 maart 2024 tijdens het jaarlijkse evenement van de Tuinbouw Ondernemersprijs bekend gemaakt.

De Tuinbouw Ondernemersprijs zoekt ondernemers die durf, daadkracht en duurzaamheid tonen. Bedrijven die met creatieve oplossingen, doorzettingsvermogen en bereidheid tot open overleg het kennisniveau sectorbreed laten groeien. De ideale kandidaten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs investeren in nieuwe technieken die de sector naar een hoger plan tillen, met veel aandacht voor een stevig fundament voor een duurzame toekomst. In 2023 waren er maar liefst drie glastuinbouwbedrijven genomineerd.

Themaprijs ‘Circulair ondernemen’

Dit jaar wordt er ook een themaprijs uitgereikt: ‘Circulair ondernemen’. Circulariteit is een steeds belangrijker thema voor de ondernemer van de toekomst. Circulaire oplossingen kunnen in de hele bedrijfsvoering ingezet worden, zoals in het watergebruik, energiegebruik, warmte, maar ook in het gebruik van verpakking en andere hulpmiddelen die nodig zijn om onze mooie producten bij de klant en consument te krijgen. In de tuinbouw zijn er al vele initiatieven die gericht zijn om de duurzaamheid van onze sector te vergroten en de kringloop te sluiten. Startups, scale-ups en gevestigde ondernemers met circulaire vernieuwingen en innovaties, zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor de themaprijs.

Vorig jaar was de themaprijs ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’ en won Theelers uit De Lier de themaprijs. Dutch Wasabi uit De Lier was genomineerd voor de themaprijs.

Inschrijven tot en met 20 december 2023
Voor zowel de Ondernemersprijs als de Themaprijs geldt dat kandidaten uit heel Nederland zich tot 20 december op een eenvoudige wijze kunnen aanmelden via www.tuinbouwondernemersprijs.nl. Ook kunnen bedrijven voorgedragen worden door derden. Dinsdag 16 januari 2024 wordt bekend gemaakt welke bedrijven een nominatie ontvangen. Tijdens een inspirerend evenement op 6 maart 2024 worden de winnaars bekend gemaakt.

 

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v