Tarief opslag ladingdragers per 1 juli 2023

Tarief opslag ladingdragers per 1 juli 2023

Royal FloraHolland verwerkte in 2022 met Connect Logistiek bijna anderhalf miljoen ladingdragers (stapelwagens en CC-containers) met bloemen of planten, direct gekocht bij kwekers. Iets meer dan de helft hiervan wordt tijdens openingstijden van Connect Logistiek volgens de 1-uur-service geleverd in de box van de klant. Op verzoek van kwekers en ook vervoerders of vanwege aanlevering buiten de openingstijden van Connect Logistiek wordt de andere helft opgeslagen en later afgeleverd.

Bij de opslag van ladingdragers met bloemen of planten verricht Connect Logistiek extra werk. In de huidige situatie betaalt het collectief deze kosten. In overleg met diverse leden is daarom besloten om vanaf 1 juli 2023 de kosten voor opslag voortaan direct bij de kweker die hier gebruik van maakt te factureren.

Vanaf 1 juli 2023 rekent Connect Logistiek, naast het gebruikelijke tarief van €2,93 (karheffing) voor het uitleveren volgens de 1-uur-service, voor opslag van ladingdragers per werkdag* aanvullend een tarief van:

  •     €1,35 per ongekoeld opgeslagen ladingdrager
  •     €2,26 per gekoeld opgeslagen ladingdrager

Aan het gebruikelijke tarief van €2,93 per ladingdrager om tijdens openingstijden handel af te leveren bij kopers volgens de 1-uur-service wijzigt niets. Dit tarief is en blijft dit jaar gelijk aan 2022 en is dus per 1 januari 2023 bewust niet verhoogd.

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!