Royal Brinkman opent nieuw distributiecentrum

Royal Brinkman opent nieuw distributiecentrum

Afgelopen maanden is het centrale distributiecentrum van Royal Brinkman aan de Woutersweg in ’s-Gravenzande op twee plaatsen uitgebreid. Beide uitbreidingen komen volledig ten goede aan de opslag van ADR producten, ofwel gevaarlijke stoffen. In het geval van Royal Brinkman gaat het dan om de opslag van o.a. chemische gewasbeschermingsmiddelen, desinfectiemiddelen, vloeibare - én vaste meststoffen voor de bedekte tuinbouw. De nieuwbouw is inmiddels gereed en officieel feestelijk geopend.

Ondanks dat er een duidelijke trend is naar meer biologische gewasbeschermingsmiddelen en groene middelen, ziet Royal Brinkman toch ook nog steeds een groei in het gebruik van desinfectiemiddelen, gewasbeschermingsmiddelen en vaste- & vloeibare meststoffen. Het distributiecentrum in ’s-Gravenzande functioneert als centrale opslaglocatie en Royal Brinkman zag zich genoodzaakt om in een groeiende markt deze opslagfaciliteiten te vergroten, ook met het oog op strategische groei. Hiermee kan zowel de leverbetrouwbaarheid worden gegarandeerd als aan de wetgeving worden voldaan.

Officiële opening
Ronald van der Tang, operationeel directeur van Royal Brinkman, heeft de nieuwbouw van het distributiecentrum officieel geopend. In aanwezigheid van het bouwbedrijf Biersteker Bouw, dak en Geveltechniek, adviseurs, onderaannemers, aandeelhouders, raad van commissarissen, directie, buren en medewerkers van het distributiecentrum werd het glas geheven op de officiële opening. Ronald: “Door de uitbreiding kunnen we de ADR-goederen weer in ons eigen pand opslaan. De nieuwbouw is voorzien van brandwerende, afsluitbare compartimenten, lekbakvoorzieningen en alle andere mogelijk denkbare technieken die nodig zijn voor de veilige opslag van gevaarlijke stoffen. Ook zijn er twee nieuwe laad- en losdocks. Op deze manier blijven wij voldoen aan de richtlijnen voor opslag van gevaarlijke stoffen en zijn wij klaar voor de toekomst. Ik wil onze hoofdaannemer Biersteker Bouw, Dak en Geveltechniek en de onderaannemers bedanken voor de uitstekende samenwerking de afgelopen maanden. Ook de werkzaamheden door de technische installateurs Elektravon, Jabrulier b.v., De Groot en onze adviseurs Peutz en Riskonet hebben de uitbreiding van het distributiecentrum mogelijk gemaakt.”  

Giel Biersteker, directeur eigenaar van Biersteker Bouw, Dak en Geveltechniek. “Door allerlei extra technische voorzieningen als inpandige opvanggoten, vloeistofdichte vloeren, brandvertragende deuren, sprinklerinstallaties, vlamschermen etc. voldoet Royal Brinkman aan alle geldende milieu- en bouwrichtlijnen. Wij kunnen terugkijken op een geslaagd project. Royal Brinkman is klaar voor de toekomst.”

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v