RFH in Euro Plant Tray

RFH in Euro Plant Tray

De directie en Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland hebben eind januari een positief besluit genomen over de deelname van Royal FloraHolland in de coöperatie Euro Plant Tray (EPT). EPT werd op 23 augustus 2022 door verschillende partijen uit de sector opgericht met als doel de realisatie van een nieuwe Europese meermalige plantentrayserie. Ondertussen hebben meerdere organisaties uit de branche zich aangesloten bij EPT en werken zij samen aan de ontwikkeling van de nieuwe trayserie en het bijbehorende poolsysteem. Ook Royal FloraHolland sluit nu aan.

Stiftung Initiative Mehrweg (SIM) startte in maart 2021 een onderzoek naar een nieuwe Europese meermalige plantentray inclusief bijbehorend poolmodel. Het onderzoek kwam er op initiatief van diverse partijen, zoals branchevertegenwoordigers binnen de Europese sierteeltsector en de Duitse retail. Dit onderzoek heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van Euro Plant Tray eG, de organisatie die het initiatief verder uitrolt.

Deelname Royal FloraHolland
"Het afgelopen decennium is al een aantal keer geprobeerd om een meermalige tray in de markt te zetten, maar deze initiatieven zijn tot nu toe geen grootschalig succes geworden. Door de bestaande politieke druk op verduurzaming van verpakkingen zien wij dit initiatief als kans om gezamenlijk een gestandaardiseerd Europees plantentraysysteem te realiseren. Wij willen hierin participeren om vanuit onze expertise mee te praten en zo de belangen van onze leden te kunnen behartigen. Binnen EPT werken we samen aan de introductie van een goed werkend systeem, dat inzet op de transitie van eenmalige naar meermalige trays met als doel een duurzamere sierteeltketen", aldus Royal FloraHolland.

Vervolgstappen
Sinds de oprichting van EPT hebben al zestien sector gerelateerde organisaties uit meerdere Europese landen zich aangesloten en zijn de gesprekken over de ontwikkeling van zowel de trayserie als het poolmodel in volle gang. "Door onze deelname kunnen wij nu volwaardig meedoen in deze discussies, waarin we de komende tijd met de andere EPT-leden gezamenlijk aan de verdere ontwikkeling gaan werken. Als er meer informatie bekend is over de voortgang van EPT, communiceren wij dit in de wekelijkse digitale Royal FloraHolland nieuwsbrief."

 

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v