'Wees alert op Meloidogyne enterolobii'

'Wees alert op Meloidogyne enterolobii'

Deze week werd door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) een nieuwsartikel gepubliceerd waarin de uitkomsten van een survey naar de aanwezigheid van Meloidogyne enterolobii bij Nederlandse bedrijven in kaart is gebracht. De NVWA heeft dit onderzoek uitgevoerd in samenwerking met Naktuinbouw.

De vondsten van dit Q-organisme op een aantal kwekerijen begin dit jaar en de zorg rond de opgelegde maatregelen, zoals bijvoorbeeld het verplicht moeten ruimen van partijen en/of tijdelijke stilstand in het verhandelen van planten, waren voor Royal FloraHolland aanleiding om op 3 mei jongstleden samen met Glastuinbouw Nederland een informatiebijeenkomst te organiseren voor geïnteresseerde kwekers die direct betrokken zijn vanuit hun productgroep: Groene planten en Kuip- & Terrasplanten. De bijeenkomst was opgezet om informatie te verstrekken en de zorgen en vragen van bedrijven te verzamelen.

Tijdens de bijeenkomst werden kwekers op de hoogte gebracht van wat bedrijven zelf kunnen doen om dit Q-organisme buiten de deur te houden. Preventiegericht dus. Beginnend bij de keuze van het land en de leverancier waar het jonge materiaal vandaan komt, maar ook wat te doen aan de juiste tracering om de gevolgen voor het bedrijf zo klein mogelijk te houden. Verder is aan de hand van een presentatie van de NVWA uitgelegd wat een Q-organisme exact inhoudt, wat de te nemen maatregelen zijn, waarom ze er zijn en hoe de regelgeving op Europees- en Nederlands niveau geregeld is.

Mocht je de presentaties van deze sessie willen ontvangen kun je een mail sturen aan fritsjonk@royalfloraholland.com.

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v