Rozenklokken Naaldwijk en Aalsmeer gaan samen

Rozenklokken Naaldwijk en Aalsmeer gaan samen

Royal FloraHolland heeft al diverse stappen gezet om vraag en aanbod van bloemen per productsoort bij elkaar te brengen op één centrale landelijke klok (Landelijk Veilen). Inmiddels is er een centrale landelijke klok over twee locaties heen voor o.a. snij-anthurium, alstroemeria, snij-orchidee en strelitzia. De ervaringen van zowel kwekers, kopers als veilingmeesters zijn positief. Met praktijkervaring op zak én in overleg met FPC Roos, is er nu ook groen licht voor het samenvoegen van de rozenklokken in Naaldwijk en Aalsmeer. De veiling wil dit in de tweede helft van dit jaar gaan invoeren.

“Natuurlijk was het even wennen” geeft veilingmeester Mark van Niel toe, “maar het was absoluut een goed besluit om over te gaan op een centrale landelijke klok per productgroep. De ervaringen in de praktijk zijn positief. De markt is stabiel en ook de prijsvorming is stabieler. Eerder zagen we op dezelfde dag verschillen tussen Naaldwijk en Aalsmeer. De meeste kopers zijn tevreden met het veilschema. Ze ervaren meer rust en overzicht tijdens het inkopen door minder klok schermen.”

Begeleiden van de overgang
Het doel is om vijf lokale rozenklokken samen te voegen tot vier centrale klokken. "Dit is kosten efficiënt én we voldoen hiermee aan de wens van veel kwekers. Natuurlijk gaan we niet zomaar over op het samenvoegen van deze rozenklokken. Er is nog veel werk te doen. We schenken veel aandacht aan de samenwerking met het begeleidingsteam, FPC Roos en met kwekers en kopers van rozen. Stap voor stap veranderen we samen. Binnenkort worden alle betrokken partijen verder geïnformeerd over wat de overgang in de dagelijkse praktijk betekent. We zorgen voor goede begeleiding om straks snel en soepel te kunnen werken met de samengevoegde klokken."

Veilen verandert
Het in- en verkopen van bloemen en planten is constant in beweging. Het faciliteren van makkelijk handelen op de marktplaats, heeft de constante aandacht van Royal FloraHolland. "We weten dat de klok voor veel kwekers en kopers een belangrijke in-en verkoopmethode is én blijft. Daarom investeren we in het toekomstbestendig maken van veilen. Met het samenvoegen van de klokken voor roos zetten we hierin weer een grote stap."

Zodra er meer details bekend zijn over het samenvoegen van de rozenklokken, deelt Royal FloraHolland deze informatie.

 

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v