Resultaten en rapport benchmark Poinsettia

Resultaten en rapport benchmark Poinsettia

Het onderzoeksrapport van de benchmark en sortimentsvergelijking poinsettia 23-24 is nu beschikbaar. De uitslag werd bekendgemaakt tijdens de druk bezochte bijeenkomst op 18 januari. Voor de Benchmark zijn dit seizoen in totaal 52 inzendingen van 20 verschillende bedrijven binnengekomen. Het ging hierbij om 25 verschillende cultivars. Het aantal inzendingen en cultivars lag daarbij aanzienlijk hoger dan afgelopen jaar.

Bij de kwaliteitsbenchmark was het uitvalspercentage ten opzichte van vorig jaar historisch laag, namelijk 3,5 % nu, tegen 7,8 % vorig jaar. In totaal hebben 11 planten van de totaal 312 de eindstreep niet gehaald. Van deze 11 planten zijn de meeste afgeschreven als gevolg van een aantasting op de stam, waardoor de gehele plant uitviel.

De gemiddelde sierwaarde van alle planten van de kwaliteitsbenchmark is uitgekomen op 3,6 op een schaal van 1 (slecht) tot 5 (zeer goed). Dit is 0,1 punt hoger als het vorige seizoen. De algemene winnaar is geworden:  Kwekerij Stadsweiden met Fantasy Star.

Lees hier meer

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v