'Toekomst is al begonnen’

'Toekomst is al begonnen’

In de rubriek ‘Regiovoorzitter in beeld’ laat Glastuinbouw Nederland maandelijks een voorzitter van een regio van Glastuinbouw Nederland aan het woord over zijn of haar bestuursactiviteiten, ondernemerschap en visie op de actualiteit. Dit keer: Cees Ruhé.

Zijn eigen teeltbedrijf wordt al twee jaar verhuurd, maar dat heeft de betrokkenheid van voorzitter Cees Ruhé bij de glastuinbouw in de provincies Drenthe en Groningen niet verminderd, in tegendeel. Hij weet precies hoe de vlag erbij hangt in zijn regio. “Het zal duidelijk zijn dat de energiecrisis nog steeds veel impact heeft op een groot aantal bedrijven. Maar de verschillen zijn groot. Het is nu een relatief gunstige tijd voor de strategische ondernemers. Bedrijven moeten volop bezig zijn met de toekomst, want die is voor de glastuinbouw al lang begonnen.

Zijn leeftijd maakt dat Cees Ruhé het eigen bedrijf niet mist, al noemt hij zelfstandig ondernemen een van de leukste activiteiten. Als verhuurder zorgt hij er uiteraard wel voor dat zijn bedrijf er netjes uit blijft zien. “Ik verhuur mijn kas aan een collega met een koude teelt potplanten. De impact van de energieprijzen is voor hem daardoor beperkt. Maar ik ben als zzp’er nog drie dagen per week actief, onder andere op het bedrijf van zamioculcas-teler André van Winden. Daar zie ik wel degelijk van dichtbij wat de impact is.”

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v