Sweet Kisses verkent Scandinavische markt

Sweet Kisses verkent Scandinavische markt

De periode voor Valentijnsdag is voor de leden van Sweet Kisses een drukke en leuke tijd. Naast dat er volop productie is van de Sweet Kisses planten, hebben de kwekers afgelopen de Zweedse en Deense markt verkend. Dit gaf inzicht in de lokale ontwikkelingen, trends en marktpotentie.

Het doel van het marktbezoek was om de positie van kamer- en tuinplanten op deze uitdagende markt beter te leren kennen. Door de Scandinavische keten goed te begrijpen kunnen we deze markt zo goed mogelijk bedienen.

Vijf van onze leden zijn afgereisd naar Denemarken, waar ze in alle vroegte een bezoek brachten aan de Copenhagen Markets onder begeleiding van Dirk den Dulk van H.E. Jensen Import. De Nederlandse ambassade heeft de groep geïnformeerd over de economische ontwikkelingen in de regio, zoals de hoge inflatie.

De kwekers hebben hun reis vervolgd naar Malmö (Zweden) waar de bijdrage van Noviflora, als exporteur op deze markt, heel waardevol was. Xander van Reisen, managing director Noviflora in Zweden, heeft de kwekers rondgeleid door het gloednieuwe distributiecentrum in Helsingborg. Dit distributiecentrum is gebouwd om het logistieke netwerk van Noviflora in Zweden te versterken. Daarnaast waren er tijdens deze trip diverse afspraken met o.a. inkopers van verschillende tuincentra (Billigblomst, Plantorama, Blomsterlandet, Plantagen, Gamst Blomster) en bouwmarkten (Bauhaus, Hornbach, ICA MAxi). Het was een druk programma met veel leerzame en interessante bezoeken.

Goed om te zien dat ondanks de uitdagende start van het jaar voor bloeiende producten vanwege weersomstandigheden, zoals kou en sneeuwval, het aanbod Sweet Kisses zo goed vertegenwoordigd was. Ook was het opvallend dat de aandacht voor duurzaamheid bij de Scandinavische consument toeneemt, hoewel dit nog niet doorslaggevend is bij aankoopbeslissingen.

Over Sweet Kisses
Telersvereniging Sweet Kisses is een samenwerking tussen veredelaar Schoneveld Breeding en de zes kwekers SV.CO, Gevers Planten, Ammerlaan-Sosef, Loos Plants, Berkhout Plants en Gebr. Grootscholten. Gezamenlijk wordt er gewerkt aan kwaliteit, product- en conceptontwikkeling van de Primula obconica’s.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v