Succesvolle marktbezoeken Polen, Italië en Engeland

Succesvolle marktbezoeken Polen, Italië en Engeland

Royal FloraHolland heeft het organiseren van marktbezoeken weer opgepakt afgelopen jaar. In de maand september werd een bezoek gebracht aan Polen, Italië en Engeland. "We zijn trots te kunnen melden dat de afgelopen marktbezoeken met een gemiddelde van een 8,4 worden beoordeeld."

"Voorafgaand aan elk marktbezoek starten we met een bijeenkomst, waarbij we het landenrapport van het betreffende land presenteren. Zo brengen we kwalitatieve data en de praktijk samen. Marktbezoeken bieden kwekers een unieke kans om hun producten te zien zoals ze gepositioneerd zijn bij diverse eindklanten. Bovendien kunnen ze collega kwekers ontmoeten en van elkaar leren, wat de kans biedt om hun producten nog beter af te stemmen op de behoeften van de klant."

Polen, 6-7 september
Acht bloemenkwekers reisden af naar Gdansk, Polen, waar ze opvallende bevindingen deden. De bloemenzaken in Gdansk waren netjes en presenteerden kwalitatief goede bloemen, maar supermarkten lieten ruimte voor verbetering. Over het algemeen is het assortiment traditioneler dan in Nederland. De deelnemers werden vergezeld door onze reisleiders Erik van der Meijs (Royal FloraHolland) en Agnieszka Murawska (Nederlandse Ambassade in Polen).

Italië, 20-21 september
Elf bloemenkwekers bezochten Milaan en ontdekten dat de groothandels professioneel oogden, maar de kwaliteit van bloemen wisselde. Ook binnen het supermarktsegment waren opvallende verschillen tussen de perceptie zoals deze in Nederland wordt gevoeld en wat de praktijk daadwerkelijk liet zien. Onze reisleiders Marc de Baan (Royal FloraHolland) en Charles Lansdorp (Plants Connect People) begeleidden de groep deelnemers langs enkele indrukwekkende leveranciers in het weddingsegment en er werd zelfs een influencer voor bloemen bezocht.

Engeland, 27-28 september
Zes plantenkwekers verkenden de markt in Londen en ontdekten dat bouwmarkten en tuincentra de producten op verschillende manieren presenteren. Dit biedt enkele kwekers weer de mogelijkheid om hun assortiment beter af te stemmen op de verschillende segmenten. Kamerplanten in Engeland zijn sinds de pandemie populairder geworden, maar bloemisten ervaren juist weer uitdagingen. De deelnemers waardeerden de variatie in verkoopkanalen en vonden de reis intensief maar waardevol.

Ook op marktbezoek?
Wil je ook deelnemen aan een marktbezoek? Ook voor 2024 staan weer interessante bestemmingen op de planning, waaronder Zweden, Denemarken, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Italië. Bekijk hier alle landen en data. Heb je vragen of wil je meer informatie over marktbezoeken? Neem contact op via marktbezoek@royalfloraholland.com of bel het Klant Contact Center via +31 88 789 89 89.

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v