Sjaak van Schie B.V. opent cool store in Portugal

Sjaak van Schie B.V. opent cool store in Portugal

Op 21 oktober vond de opening plaats van de in 2021 gebouwde koelcel in Pegões. In totaal waren meer dan tweehonderd gasten aanwezig, waaronder medewerkers, hun families en een aantal relaties uit Nederland en uit de omgeving van Pegoes, Portugal.

Na het officiële moment van de opening was er ruimte voor rondleidingen. Vervolgens stonden een uitgebreide typisch Portugese lunch en borrel op de agenda. Tussendoor werden gasten vermaakt door een dj en komische clowns die muziek maakten.

Sjaak van Schie vertelt: “Ik ben erg blij dat we dit hebben kunnen vieren met zoveel mensen bij elkaar. We hebben lang toegeleefd naar dit moment. Inmiddels is de koelcel in gebruik genomen en daarmee werken we efficiënter. Nu we onze eigen koelcapaciteit hebben voor de tijdelijke opslag van stekken en planten, hoeven we deze niet (meer) extern te huren. Zo besparen we kosten en reduceren we het transport”.

Facts and figures
- Periode dat de bouw heeft geduurd: 7 maanden
- De temperatuur van de koelcel met halfwas planten: 0 tot 6 graden celcius
- De oppervlakte van de koelcel: 9.600m2, waarvan 6.800m2 koelruimte is. De overige ruimte wordt gebruikt voor de verwerking van producten als laden en lossen.

Met bedrijven in Nederland en Portugal behoort Sjaak van Schie tot de grotere kwekers van Hydrangeas. In Nederland worden stek, halfwas en bloeiende kamer- en tuinplanten afgeteeld. De locatie in Portugal produceert deels eindproducten en deels halfwasproducten voor verdere afkweek in Europa. Het bedrijf teelt volgens de MPS-richtlijnen voor milieuvriendelijk telen.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v