Gesprek met Sitio Kolibri

Gesprek met Sitio Kolibri

De Nederlandse immigranten Theo en Lisette Breg richtten in 1989 het bedrijf Sítio Kolibri op in de stad Holambra, Brazilië. Tegenwoordig runnen hun dochters Gabriela en Regina de zaak samen met hun echtgenoten. Anthura ging in gesprek met Gabriela en Regina over het bedrijf, de ontwikkelingen en de toekomst.

Kunnen jullie ons iets vertellen over de geschiedenis van het bedrijf?
Gabriela: Wij zijn de dochters van Nederlandse immigranten die eind 1981 naar Brazilië kwamen. Onze vader, Theo Breg, kwam als adviseur, maar werd na verloop van tijd partner van een kalanchoë teler. Na een paar jaar besloten mijn ouders een huis te kopen en een eigen zaak te beginnen. Vier jaar lang produceerden ze Afrikaanse viooltjes en wat kalanchoë. De productie van Afrikaanse viooltjes werd vervangen door Anthuriums, rassen die Sítio Kolibri importeerde uit Anthura. Rond 1994 kregen ze de kans om phalaenopsis te gaan telen. In 2012 besloot het bedrijf zich volledig te richten op phalaenopsis.

Hoe zijn jij en je zus bij het bedrijf betrokken geraakt?
Regina: Toen we in 1989 naar Brazilië verhuisden, waren we hier met zijn vieren, geen familie in de buurt. Mijn zus en ik belandden altijd in de zaak van onze ouders, ondergedompeld in het bedrijfsleven. Gabriela ging naar de universiteit en nadat ze was afgestudeerd, besloot ze terug te komen naar Holambra en in het familiebedrijf te werken. Het was een goede beslissing. Sinds 2008 zijn Gabriela en ik partners van onze ouders, en in 2013 voegde mijn man Mattheus zich bij ons. Gabriela’s echtgenoot, Cauê, is in 2022 in dienst getreden.

Gabriela: Onze ouders zijn niet langer actief betrokken bij het bedrijf. Regina, Mattheus, Cauê en ik werken samen en zorgen ervoor dat Sítio Kolibri zich verder ontwikkelt en blijft groeien.

Lees hier verder

Bron: Anthura

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v