BBH presenteert op IPM strategische koers

BBH presenteert op IPM strategische koers

Bloemenbureau Holland onderstreept ook tijdens de IPM ESSEN (23 t/m 26 januari) de waarde van samenwerking voor de Nederlandse sierteeltsector. Onder het motto ‘Together for a strong horticulture’ presenteert het Bloemenbureau zijn nieuwe strategische koers en nodigt het bezoekers uit om mee te denken over de boodschap aan de consument. De stand (hal 1, stand 1E22) vormt een belangrijke ontmoetingsplek voor Nederlandse en buitenlandse bezoekers.

Voor velen zal de stand eenzelfde vertrouwd ankerpunt zijn als tijdens de laatste Trade Fair Aalsmeer. Want ook nu biedt de stand gelegenheid tot netwerken met de mensen van het Bloemenbureau en andere bezoekers. Zelfs de vaste Barista is ook in Essen aanwezig voor het schenken van de beste verse koffie.

Sectorverhalen
Medewerkers zijn aanwezig om bezoekers bij te praten over de vernieuwde strategische koers van het Bloemenbureau. Belangrijk daarin is sectorcommunicatie. In 2023 is gestart met het verspreiden van de eerste kwekersverhalen rondom verduurzaming en innovatie. In 2024 zet het Bloemenbureau steviger in om het imago van de sierteeltsector onder consumenten positief te beïnvloeden. Hiervoor worden voor 2024 diverse communicatieactiviteiten voorbereid. En daarvoor zoekt het Bloemenbureau nadrukkelijk de connectie en samenwerking met bedrijven en ondernemers. In de stand worden zij aangespoord om duidelijk te maken welke verhalen vanuit de sector en over bloemen en planten daarbij kunnen helpen. Verhalen die laten zien dat de sierteeltsector er alles aan doet om de wereld een stukje mooier te maken.

Kennis delen en helpen toepassen
Vanuit de nieuwe koers ontwikkelt het Bloemenbureau zich als een kennisgestuurde marketingorganisatie. Het vergaren, delen èn toepassen van beschikbare kennis over de consument speelt daarbij een belangrijke rol. De resultaten van consumentenonderzoeken worden niet alleen voor eigen gebruik ingezet, maar nadrukkelijk gedeeld met de sector. Sierteeltondernemers die bijvoorbeeld meer willen weten over het laatste duurzaamheidsonderzoek en willen nagaan welke waardevolle informatie dat voor hen biedt, kunnen zich melden bij de specialisten van het Bloemenbureau. Er kan dan samen worden gekeken hoe de inzichten in de eigen praktijk kunnen worden toegepast.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meest gelezen