Gezamenlijk de toekomst in met indoor farming

Gezamenlijk de toekomst in met indoor farming

In het Nederlandse Naaldwijk gebeurt het! Het World Horti Center herbergt het ∑-Grow Paviljoen: een samenwerking tussen topbedrijven in indoor farming. Hier leren bezoekers alles over de laatste innovaties en ontwikkelingen, hier pionieren bedrijven, overheden en instituten samen om indoor farming technologie een boost te geven. Het duurzaam en futureproof telen van voldoende gezonde groente en fruit staat op dit themaplein centraal. Bezoekers kunnen rekenen op een fantastische ervaring, bedrijven worden uitgedaagd mee te denken en te doen. Want alleen samen gaan we het verschil maken en kunnen we bijdragen aan voedselzekerheid, gezondheid en verduurzaming van het voedselsysteem.

De samenwerkingen die op het ∑-Grow Paviljoen ontstaan zijn verrassend en tegelijkertijd heel logisch. Bedrijven vinden elkaar in de doelstellingen die ze gemeen hebben. Neem Modiform en Jiffy. Ze zijn er allebei voor de professionele telers en kwekers. Modiform ontwikkelt en produceert trays en potten. Jiffy’s assortiment bestaat onder andere uit potten, pellets, kokosproducten, substraten en pluggen. Beide bedrijven hebben duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel. En beide bedrijven zijn ervan overtuigd dat het delen van kennis leidt tot een duurzamere sector. Logisch dus dat Jiffy en Modiform in een gezamenlijke stand bezoekers meenemen in hun samenwerking. In de kijkdoos op de stand zal je de Modiform's propagation tray 6670 vinden in combinatie met Jiffy Preforma. Deze trays worden vooraf gevuld en kant en klaar geleverd. Daarnaast is er nog een andere combinatie te zien in de koof, namelijk: Modiform's propagation tray 1541 waar de Jiffy Pots van 4cm perfect in passen.
 
Concurreren? Nee, samenwerken!
Chantal Oostvogels, Global Communication & Marketing Manager Jiffy: “Als we kijken naar de opkomende ontwikkelingen in de wereld van vandaag, dan moeten we elkaar niet als concurrenten benaderen. We moeten juist samenwerken om de beste oplossingen te kunnen bieden. Wij hebben een duidelijke duurzaamheidsstrategie, zodat we helder hebben waar we in 2025 willen staan. Die strategie concentreert zich op vier pijlers: het eenmalige gebruik van fossiele kunststoffen en polymeren reduceren, onze footprint verkleinen, een rol spelen in de circulaire economie en meer duurzame grondstoffen vinden.” Een overtuiging die door Modiform gedeeld wordt. Sterker nog, de marktleider werkt met haar Horizon2025 bijvoorbeeld heel concreet aan de ambitie om samen met de hele tuinbouwbranche te verduurzamen en voor 2025 nieuw plastic te verbannen. John van de Maarel, Sales Director Modiform: “Alleen door structureel samen te werken met alle bedrijven en partners in onze keten, kunnen we duurzame stappen zetten naar een toekomstbestendige tuinbouw. Daarbij gaan we open-minded te werk en voegen we waarde toe. We creëren duurzame kansen en zetten die om naar betere oplossingen voor iedereen. Daar durven we echt stelling in te nemen en we roepen iedereen op om samen de branche echt te veranderen. Het prachtige WHC en het ∑-Grow Paviljoen is de uitgelezen plaats om samen duurzame oplossingen te bedenken.”
 
Samen sterk
Dat Jiffy en Modiform op het ∑-Grow Paviljoen samen werken is dus vanuit de overtuiging van beide bedrijven heel logisch. Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je veel verder. Dat geldt voor de samenwerkende partijen, maar ook voor de bezoekers. Zij worden getriggerd om mee te denken over duurzame oplossingen en nadrukkelijk opgeroepen om mee te doen. Alles draait om innovatie en krachtenbundeling. Chantal: “Nieuwe technologieën zijn onontbeerlijk als we gezond voedsel tegen een zo laag mogelijke footprint beschikbaar willen houden. Door krachten te bundelen en kennis te delen, helpen we telers en vermeerderaars hun opbrengst te verbeteren. Dat draagt bij aan de lokale beschikbaarheid van kwalitatief goede groenten en fruit over de hele wereld.” John vult haar aan: “Net als de natuur zijn we constant op weg naar nieuwe wegen, duurzaam ondernemen zit in het DNA van ons familiebedrijf. We verdiepen ons in de klant en de markt en creëren doordachte en toonaangevende oplossingen voor kweeksystemen, verpakkingen en transport. We gaan samen met anderen de uitdaging aan om het beste eruit te halen, voor nu, maar zeker ook voor de toekomst!”
 
Jiffy gaat voor maximale ondersteuning om professionele telers en kwekers te helpen met innovatieve en duurzame groeioplossingen. Zo kunnen we de wereld voeden en mooier maken. Met het brede assortiment aan potten, pellets, kokosproducten, substraten en pluggen, heeft Jiffy altijd de beste oplossing voor gewassen en processen, ongeacht de bedrijfsgrootte. Jiffy gaat samen met haar klanten voor meer opbrengst en minder verspilling. De duurzame pijlers van Jiffy zijn afgestemd op meerdere VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Jiffy's duurzaamheids- en innovatieteams zoeken altijd de samenwerking op met andere partijen en kennispartners om een zo’n groot mogelijke impact te maken.
 
Modiform ondersteunt, faciliteert en ontwikkelt eenvoudige en complexe oplossingen voor verpakkingsvraagstukken en voegt zo waarde toe in de keten. Duurzaam denken en doen zit in de genen van dit familiebedrijf. Modiforms duurzame speerpunten komen samen in de Closed Loop Commitment. De materialenkringloop kan en moet gesloten worden. Met het inzetten van het juiste materiaal en productietechnieken wordt de druk van producten op het milieu verlaagd. De Closed Loop Commitment bestaat uit vele bouwstenen: van het delen van kennis tot het maken van gerecyclede én recyclebare producten van kunststof en alternatieve materialen zoals papierpulp voor de ecoExpert-producten. Hiertoe richt Modiform zich op samenwerking met diverse ketenpartijen. Van veredelaar en tuinder tot handel en retail. Modiform haalt materialen op uit de maatschappij en upcyclet deze tot hoogwaardige en onderscheidende producten en vernieuwende concepten.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v