'Bevestiging van onze toewijding aan innovatie'

'Bevestiging van onze toewijding aan innovatie'

Blue Radix heeft gisteren de prestigieuze GreenTech Innovation Award 2024 gewonnen met zijn nieuwste innovatie: Geïntegreerde Autonome Klimaat- en Irrigatiesturing. Dit geavanceerde AI-systeem verbetert de bewezen oplossing Crop Controller door de integratie van de gloednieuwe Autonome Irrigatiesturing. Het bedrijf zet daarmee een nieuwe standaard op het gebied van autonoom kasbeheer.

Crop Controller speelt al lange tijd een voortrekkersrol in tuinbouwinnovatie met het systeem Autonome Klimaatsturing dat wereldwijd kaswerkzaamheden transformeert. Door de integratie van Autonome Irrigatiesturing zorgt de krachtige combinatie voor duurzaam en toekomstbestendig kasbeheer.

Het winnen van de GreenTech Innovation Award is een bewijs van de potentie van Crop Controller om transformaties te bewerkstelligen. Het systeem reduceert het klimaatcomputerwerk met 80%, waardoor telers vier keer zo veel hectaren kunnen beheren en een betere balans tussen werk en privéleven kunnen realiseren. Crop Controller biedt significante verbeteringen qua winst, opbrengst en grondstofgebruik. Crop Controller zorgt specifiek voor 5% meer winst, 7% meer opbrengst en 10% minder water- en meststofgebruik, naast een energiebesparing van 15%.

“We zijn bijzonder vereerd met de GreenTech Innovation Award”, aldus Ronald Hoek, CEO van Blue Radix. “Deze prijs bevestigt onze toewijding aan innovatie en uitmuntendheid in de kastechnologie. Crop Controller staat voor de toekomst van kasbeheer, waarin geavanceerde AI wordt gecombineerd met praktische toepassingen om productiviteit en duurzaamheid te verbeteren.”

Vooruitkijken: de toekomst van de tuinbouwtechnologie
Crop Controller is meer dan een hulpmiddel, het is een revolutionaire benadering van kasbeheer. De oplossing gaat verder dan traditionele dashboards en rapportagetools, en biedt volledig geautomatiseerde besluitvorming. Daardoor kunnen telers optimale resultaten behalen zonder dat ze constant handmatig hoeven in te grijpen.

Rudolf de Vetten, Chief Product Officer van Blue Radix: “We willen onze klanten, partners en supporters die een belangrijke rol hebben gespeeld op onze reis oprecht bedanken. Hun vertrouwen en samenwerking zijn cruciaal geweest voor ons succes. En we kijken ernaar uit om samen met hen de grenzen van wat mogelijk is in de tuinbouw te blijven oprekken.”

Kijkend naar de toekomst streeft Blue Radix naar het verder ontwikkelen van tuinbouwtechnologie. We zien een toekomst voor ons waarin kassen volledig autonoom en grondstofefficiënt zijn, en voldoen aan de toenemende vraag naar duurzame productie. Crop Controller is nog maar het begin. We willen de sector graag een nieuw tijdperk van praktische innovatie binnenbrengen.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v