Glastuinbouw in landelijke media

Glastuinbouw in landelijke media

De gasprijs op de beurs piekte in de laatste week van juli weer boven de €200 per megawattuur. Gas kostte op dat moment meer dan tien keer zoveel als vorige zomer. De toegenomen onrust op de energiemarkt werd mede veroorzaakt door onzekerheid over de hoeveelheid Russisch gas die via Nord Stream 1 naar Europa komt. Op zoek naar de gevolgen voor het bedrijfsleven kwamen veel landelijke media uit bij Glastuinbouw Nederland, zo laat de organisatie weten.

Alexander Formsma, beleidsspecialist Energie & Klimaat bij Glastuinbouw Nederland, was op dinsdag 26 juli te zien en te horen in Nieuwsuur op NPO2. Daarop volgend kwam hij aan het woord in het voorpagina-artikel van het Financieele Dagblad van donderdag 28 juli. Dat wekte vervolgens de belangstelling van andere radio- en televisieprogramma's, resulterend in een bijdrage vanuit Glastuinbouw Nederland in het nieuwsprogramma van RTL-Z, een reportage bij RTL Nieuws en bij EenVandaag op Radio1. Naast een uiteenzetting over de ingrijpende praktische gevolgen van de hoge gasprijs voor zowel de glasgroentetelers als de telers van meerjarige sierteeltgewassen, vestigde Alexander Formsma voor de camera of microfoon ook de nadruk op de financiële gevolgen van de energiecrisis en - indien mogelijk - op het investeringsplan van de glastuinbouw in het kader van de energietransitie.

Kijk hier de uitzending van Nieuwsuur van dinsdag 26 juli terug.

Abonnees van het FD kunnen het artikel van donderdag 28 juli hier teruglezen.

Het interview op RTL-Z van donderdagmorgen 28 juli is hier terug te zien.

De uitzendingen van EenVandaag en RTL Nieuws zijn terug te luisteren of te bekijken via Radio1 Gemist en RTL Nieuws/Uitzendingen.

Bron: Goedemorgen

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v