Past vegaburger in een gezond voedingspatroon?

Past vegaburger in een gezond voedingspatroon?

Het eten van plantaardig voedsel is gezonder dan het nuttigen van veelal dierlijke producten. Maar hoe zit het met vleesvervangers zoals vegaburgers? Een diepgaand en tegelijkertijd breed onderzoek aan Wageningen University & Research (WUR) richt zich op de manier waarop vleesvervangers de gezondheid van de mens beïnvloeden.

De adoptie van vleesvervangers is belangrijk voor de eiwittransitie. Stacy Pyett, Programma Manager Proteins for Life bij WUR, vertelt over de huidige staat en uitdagingen van deze eiwittransitie tijdens de innovatiesummit F&A Next op Wageningen Campus 24-25 mei.

Veel mensen eten graag vlees maar zijn tegelijkertijd op zoek naar plantaardige alternatieven. Vandaar dat vegaburgers en andere vleesvervangers steeds meer lijken op vlees, wat betreft smaak en structuur. De afgelopen jaren zijn dit soort producten snel populairder geworden. Nu deze vleesvervangers een vast onderdeel van ons voedingspatroon zijn geworden, is het van cruciaal belang dat er meer onderzoek komt om beter te begrijpen hoe deze smaakvol, maar ook zo gezond mogelijk te maken.

Lees hier verder

Bron: Wageningen U&R

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v