Besluiten Ctgb april

Besluiten Ctgb april

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft deze maand diverse besluiten genomen. Glastuinbouw Nederland heeft een overzicht van de belangrijkste besluiten ten aanzien van gewasbeschermingsmiddelen en biociden gemaakt.

Nieuwe toelatingen:

  • Gatten (16528N): Het  schimmelbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof flutianil wordt voor professioneel gebruik toegelaten in de bedekte teelten van: de teelt van bloembol- en bloemknolgewassen, bloemisterijgewassen en de bloemenzaadteelt.


Etiketuitbreidingen:

  • Vintec (15689N): Het schimmelbestrijdingsmiddel op basis van de Trichoderma atroviride strain SC1 wordt voor professioneel gebruik uitgebreid met diverse kleine toepassingen. Het etiket wordt onder meer uitgebreid naar de bedekte teelt van: sla, aardbei, aalbes, kruisbes, blauwe bes, veenbes, moerbei, rozenbottel, kiwibes en vlierbes.
  • Spyro (15842N): Het insectenbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof pyrethrinen, wordt voor professioneel gebruik uitgebreid met de volgende kleine toepassingen: snijbloemen (bedekte grondgebonden teelt), snijbloemen (bedekte niet-grondgebonden teelt), potplanten (bedekte teelt), bloembollen en bloemknollen (opslag).
  • Polyversum (16162N): Het schimmelbestrijdingsmiddel op basis van Pythium oligandrum M1 wordt voor professioneel gebruik uitgebreid met diverse kleine toepassingen. Het etiket wordt onder meer uitgebreid naar de bedekte teelt van: sluitkoolachtigen, bloemkoolachtigen, bladkoolachtigen, koolrabi en radijsachtigen.
  • Soriale (15707N): Het schimmelbestrijdingsmiddel op basis van kaliumfosfonaten, wordt voor professioneel gebruik uitgebreid met diverse kleine toepassingen. Het etiket wordt onder meer uitgebreid naar de bedekte teelt van: bloembollen- en bloemknollen, bolbloemen- en knolbloemen, potplanten, snijbloemen, trekheester, snijgroen, boomkwekerijgewassen, vaste plantenteelt, bloemenzaadteelt, veredeling en zaadteelt (m.u.v. aardappel, maïs, granen, graszaadteelt, hop en olifantsgras).


Renewal besluiten:

  • Teldor (12130N): De bestaande toelating van dit schimmelbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof fenhexamide voor professioneel gebruik wordt verlengd voor de aangevraagde toepassingen. In de onbedekte teelt van kers, pruim, kruisbes, blauwe bes, druif en braam- en framboosachtigen en in de bedekte teelt van boon met peul, vruchtgroenten van Cucurbitaceae eetbare schil, aubergine, tomaat en paprika. En in de onbedekte en bedekte teelt van aardbei, aalbes, bloemisterijgewassen, boomkwekerijgewassen en vaste plantenteelt. Het nieuwe etiket wordt het W8, voor het W7 etiket geldt een aflevertermijn tot 5 november 2023 en opgebruik tot 1 april 2024.
  • AQ10 (14294N): Het schimmelbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof Ampelomyces quisqualis stam AQ 10 wordt voor professioneel gebruik toegelaten voor de aangevraagde toepassingen in de bedekte teelten van aardbei, komkommer, tomaat en paprika. De bestaande toelating wordt met dit besluit verlengd. Het nieuwe etiket wordt het W2, voor het W1 etiket geldt een aflevertermijn tot 5 november 2023 en opgebruik tot 1 april 2024.


In werking treden besluiten
Alle besluiten worden gemeld in de Staatscourant en treden in werking op de dag van publicatie in de Staatscourant; zie: www.officielebekendmakingen.nl. Vanaf dan geldt voor een middel hetgeen in het betreffende besluit is vastgesteld. Ctgb publiceert de besluiten in de toelatingendatabank.

 

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meest gelezen