Klaas Knot brengt bezoek aan KP Holland

Klaas Knot brengt bezoek aan KP Holland

Dinsdagochtend 11 juni was Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB), aanwezig bij KP Holland op de FlowerTrials voor een constructief gesprek met een aantal Westlandse bedrijven uit de Nederlandse glastuinbouwsector. Tijdens dit gesprek werd de cruciale rol van de glastuinbouw voor de Nederlandse economie benadrukt, net als de uitdagingen en kansen die de sector ziet voor de toekomst. Het gesprek tussen Klaas Knot en de glastuinbouwbedrijven onderstreept de opgebouwde wederzijdse waardering en de gezamenlijke inzet voor een duurzame toekomst van de sector en Nederland.

Wat zijn de criteria voor een toekomstbestendige sector? En wat is nu precies de waarde van de glastuinbouwsector voor Nederland? Deze vragen stonden centraal in het gesprek met dhr. Knot en directieleden van Harvest House, Beyond Chrysant, Rijk Zwaan, Biobest, Ter Laak Orchids, Koppert Cress en KP Holland. In deze discussie werden naast de actuele uitdagingen ook de economische en maatschappelijke meerwaarde besproken die de glastuinbouw biedt voor de toekomst. Knot benadrukte het belang van samenwerking tussen de overheid, financiële instellingen en de sector zelf om deze uitdagingen met elkaar aan te gaan. Knot heeft met dit bezoek “een concreter beeld gekregen van het innovatief vermogen van deze high-tech glastuinbouwsector.”

De ondernemers uit de groentezaadveredeling, glasgroenteteelt, culinaire groentes en sierteelt deelden hun visie op de toekomst en presenteerden voorbeelden van innovatieve technologieën en duurzame initiatieven die al worden toegepast. “Als sector werken we onder andere aan fossielvrij telen door de aansluiting op aardwarmte, streven we naar schoner water door collectieve waterzuivering en zorgen we voor een grotere biodiversiteit door onderzoek naar en toepassing van biologische gewasbescherming.”, aldus Leo de Vries, Managing Director KP Holland. “Het is mooi om in een open gesprek met dhr. Knot en de ondernemers te kunnen laten zien dat onze sector gezondheid en groen geluk brengt, tijdens één van de mooiste weken van het jaar. De glastuinbouw verbindt zich hierdoor niet alleen met elkaar, maar ook met het bedrijfsleven en de consument.”

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v