Exoten, anthurium en potorchidee in de prijzen

Exoten, anthurium en potorchidee in de prijzen

Aichi pref. Takashi Fujii uit Aichi, Japan; HouwenPlant uit Hoek van Holland; VG Orchids uit De Lier en Anthogether Bouman Anthuriums uit Berkel & Rodenrijs zijn de winnaars van de achtste productcompetitie in The Green House op Floriade Expo 2022.

Deze door Royal FloraHolland georganiseerde competitie bestaat uit dertien rondes, waarvan de laatste op 27 september is. De in totaal 80 inzendingen uit Nederland, België, Zuid-Afrika en Japan zijn verwerkt in een prachtige show en de komende dagen volop te bewonderen.

Juryvoorzitter Aad van der Knaap en Jan Willem Griep, directeur speciale projecten bij Floriade Expo 2022, reikten tijdens een bijeenkomst met de prijswinnaars in The Greenhouse van de wereldtentoonstelling de prijzen uit. De drie best beoordeelde inzendingen per productgroep ontvingen een Floriade Award in de kleuren goud, zilver of brons en een hierbij behorend certificaat.

De winnaars

  • De eerste prijs van de productgroep Exoten viel ten deel aan Aichi pref. Takashi Fujii uit Aichi uit Japan voor Gloriosa superba 'Zen' met een score van 9.43.
  • De eerste prijs van de productgroep Snijanthurium is gewonnen door Anthogether Bouman Anthuriums voor Anthurium (Andreanum Grp) 'Extase' met een score van 9.40.
  • De eerste prijs van de productgroep Potorchideeën was voor VG Orchids De Lier voor Phalaenopsis nr. 366353 met een score van 9.48.
  • De eerste prijs van de productgroep Potanthurium is uitgereikt aan HouwenPlant uit Hoek van Holland voor Anthurium (Andreanum Grp) 'Micra' met een score van 8.60.


De beoordeling van de producten vond plaats door een vakjury, die is samengesteld uit personen met verschillende achtergronden in de keten, van productie tot afzet.

Floriade Excellence Award 2022
Tijdens deze bijeenkomst is ook de Floriade Excellence Award 2022 uitgereikt. Deze award, beschikbaar gesteld door Stimuflori, is bedoeld voor de meest opvallende productinzending per competitiedag. Voorzitter Wim Kea van Stimuflori reikte de award uit aan Anthogether Bouman Anthuriums voor hun Anthurium (Andreanum Grp) 'Extase' (snijanthurium). Het juryrapport sprak van een product dat door zijn prachtig wit-groene kleur een enorme aanvulling op het sortiment is en uitstekend past in de huidige 'groene' trend. Omdat de bloem schuin op de steel staat, krijgt de uitstraling nog meer exposure. Het is een sterke soort, die zichzelf goed zal verkopen en dat is niet alleen om zijn naam.

Consumentenkeuring
De potanthurium Anthurium 'Summer Love' van Anthuriumkwekerij Evanty, de exoot Protea cynaroides van FreshCap, de snijanthurium Anthurium (Andreanum grp) 'Safari' van Antogether Bouman en de potorchidee Dendobrium nobile 'Sunny Eyes' van De Hoog Orchids zijn allen met de hoogste score in een onder consumenten gehouden keuring in The Green House geëindigd. Deze keuring bestond uit 35 inzendingen met de hoogste scores uit de vier gehouden productcompetities.

De volgende productcompetitiedag vindt plaats op woensdag 10 augustus a.s. en betreft Delphinum, Anjers en pothortensia's.

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v