Trends en meer op relatiedag Sweet Kisses

Trends en meer op relatiedag Sweet Kisses

Veredelaars, kwekers en handelsrelaties kwamen samen voor de jaarlijkse relatiedag van telerscoöperatie Sweet Kisses. Dat we in een snel veranderende wereld leven en dat daardoor lef moeten tonen, bleek uit het verhaal van Sandra Könings: "De sierteeltsector moet zich aanpassen aan consumententrends, zelfs als dit betekent dat we buiten de traditionele paden moeten treden."

Voorzitter Gertjan Sosef opende de middag in Restaurant de Wollebrand. Naast de lezing van trendvertaler Sandra Könings over smaakverschillen en consumentengedrag, was er ook een presentatie door Van der Knaap. Twan van den Berg, productmanager substraten, informeerde de aanwezigen over de recente ontwikkelingen op het gebied van substraten, in het bijzonder over peat-free.

Hij benadrukte het belang van veen als grondstof, ondanks de impact op het milieu. Door de toenemende vraag naar duurzame materialen, is Sweet Kisses ook bezig met dit onderwerp. Kwekers experimenteren met alternatieven zonder veen om er achter te komen hoe dit de kwaliteit van de planten beïnvloedt. Zo zoeken we naar duurzame alternatieven die ook hoogwaardige kwaliteit garanderen.

Na de presentaties kregen de kwekers en relaties de gelegenheid om, onder het genot van een hapje en een drankje, uitgebreid na te praten. Het was wederom een geslaagde middag. En op het goede moment aangezien het seizoen van Sweet Kisses net van start is gegaan. De Sweet Kisses zijn beschikbaar bij de eerste kweker en binnenkort zullen ook de andere kwekers volgen.

Sweet Kisses+
Telersvereniging Sweet Kisses+ is een samenwerking tussen veredelaar Schoneveld Breeding en de zes kwekers SV.CO, Gevers Planten, Ammerlaan-Sosef, Loos Plants, Berkhout Plants en Gebr. Grootscholten. Gezamenlijk wordt er gewerkt aan kwaliteit, product- en conceptontwikkeling van de primula obconica’s.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v