Jubileumtentoonstelling Keukenhof 75 jaar

Jubileumtentoonstelling Keukenhof 75 jaar

Bloemententoonstelling Keukenhof viert dit jaar haar 75-jarig bestaan met onder andere een jubileumtentoonstelling. Objecten, nostalgie en videofragmenten vormen de verhalen uit het verleden in Keukenhof 75 jaar. Hier krijgt de bezoeker een kijkje achter de schermen vanaf 1949 tot nu, maar ook een blik op de toekomst.

Keukenhof ontstond in 1949 als een initiatief van een groep bloembollenkwekers en -exporteurs die een etalage voor de sierteeltsector wilden creëren. Een jaar later opende het park voor bezoekers en dit bleek vanaf het begin al een groot succes: al in het eerste jaar bezochten 236.000 bezoekers de bloemententoonstelling. Het park is uitgegroeid tot een wereldfenomeen.

Het oorspronkelijke park is ontworpen door Zocher in de Engelse landschapsstijl, daar zijn later inspiratietuinen en andere stijlen aan toegevoegd. Jaarlijks leveren 100 inzenders de bloembollen waarmee het park wordt beplant en zorgen 600 kwekers voor bloemen en planten als onderdeel van de bloemenshows in de paviljoens.  De tentoonstelling gaat niet alleen in op het verhaal achter het lentepark door de jaren heen, maar vertelt ook het verhaal van het landgoed Keukenhof met daarop het gelijknamige kasteel. Daarnaast is er aandacht voor de oorsprong van de tulp en het icoon van Keukenhof, Jacoba van Beieren. Met een grote variatie in objecten, geschonken door en geleend van particulieren en instanties en veel beeldmateriaal krijgt de bezoeker een beeld van de kleurrijke geschiedenis van het park. Informatie-team van Groei&Bloei is in het paviljoen aanwezig om een toelichting te geven op de tentoonstelling en de bezoekers te inspireren in de eigen tuin aan de slag te gaan met bloembollen.

Keukenhof is dit jaar geopend van 21 maart tot en met 12 mei. In die periode is de jubileumtentoonstelling te zien in het Julianapaviljoen in het park. Creatief en grafisch ontwerper is Wybe Klaverdijk. Kloosterboer heeft de uitvoering verzorgd. Keukenhof dankt alle bruikleengevers en schenkers voor de inbreng van alle objecten en dankt de fotografen en archieven die geraadpleegd zijn voor de beelden.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v