Focus op trends tijdens Dutch Lily Days

Focus op trends tijdens Dutch Lily Days

De jaarlijkse Dutch Lily Days zijn dé plek om inzicht te krijgen in de nieuwste trends in lelieland. Tijdens de editie van 2024, die van 4 tot en met 7 juni georganiseerd wordt, zal er veel aandacht zijn voor nieuwkomers in het assortiment. Daarbij ligt de focus onder meer op stuifmeelvrije lelies, resistentere rassen en geurloze varianten. De deelnemers laten bezoekers graag zien welke noviteiten ze te bieden hebben.

Al sinds een aantal jaar is er veel belangstelling voor dubbele lelies. Deze goedgevulde bloemen, soms bijna pioenachtige modellen, zijn een duidelijke aanwinst en geliefd bij de consument. Die consument vraagt ook steeds vaker om stuifmeelvrije lelies en daar spelen veredelaars goed op in.

Geurend of geurloos
Stuifmeel is niet het enige verbeterpunt dat consumenten zien in de lelie; ook de geur wordt niet altijd gewaardeerd. Daarom is er steeds meer aandacht voor minder geurende en geurloze noviteiten. Daarentegen zijn er ook afzetgebieden waar de geur juist een vereiste is en dus blijft de geurende lelie ook ruim beschikbaar.

Weerbaarheid en duurzaamheid
Resistentie is een ander onderwerp dat tijdens de komende Dutch Lily Days beslist ter sprake zal komen. De huidige maatschappij vraagt nadrukkelijk om duurzaam geteelde bloemen en daarom werken veredelaars hard aan de weerbaarheid van de lelie. Er zullen de komende jaren nog forse stappen gezet moeten worden en dan zal blijken of de sector op tijd in actie is gekomen.

Deelnemers
De gesprekken over deze en andere onderwerpen kunnen begin juni gevoerd worden bij de 13 deelnemers aan de Dutch Lily Days 2024. Bij deze bedrijven zijn belangstellenden welkom: P. Aker, Boots Flowerbulbs, Van den Bos Flowerbulbs, Bot Flowerbulbs, De Jong Lelies Holland, Lily Company, Onings Holland Flowerbulbs, C. Steenvoorden, Gebr. Vletter & Den Haan, VWS Flowerbulbs, World Breeding, Zabo Plant en Royal Van Zanten Flowerbulbs.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v