Verwarming gaat omlaag: kunnen exotische planten daar wel mee omgaan?

Verwarming gaat omlaag: kunnen exotische planten daar wel mee omgaan?

Winkelketens zijn bezig hun energieverbruik omlaag te krijgen, ook nu het kouder wordt buiten. Dat meldt NOS. Door hun kachels een paar graden lager te zetten, hopen ze geld te besparen. Er bestaat wel een kans dat exotische planten deze winkelfase van rond de 16 à 17 graden niet aankunnen. Bij het Post Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland kunnen producten worden getest op deze aangepaste winkelsituatie.

"We willen kwekers zo snel mogelijk helpen en via een onderzoeksrapport aantonen of hun producten deze nieuwe winkel situatie aankunnen. Wij zijn flexibel om onze winkelsimulatie aan te passen en de testen uit te voeren op 12 of 15 graden. Op deze manier kunnen kwekers met data spreken dat hun (exotische) planten ook gewoon geschikt zijn in de winkel bij een lagere temperatuur. Met deze rapporten bieden we een bepaalde zekerheid richting kwekers, exporteurs en retailers."

Onderbuikgevoel
Het zou zonde zijn als (exotische) planten niet meer ingekocht worden, omdat er een onderbuikgevoel heerst dat deze planten niet tegen een lagere temperatuur kunnen, zo geeft Royal FloraHolland aan. "Gelukkig krijgen we steeds meer aanvragen binnen van zowel kwekers als exporteurs die zekerheid willen en houdbaarheid testen bij het Post Harvest Kenniscentrum uitvoeren."

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meest gelezen