SK Roses informeert Rutte

SK Roses informeert Rutte

Minister-president Mark Rutte heeft vrijdag een werkbezoek gebracht aan rozenbedrijf SK Roses. Een bezoek waar Marc Koene van SK Roses met een goed gevoel op terugkijkt. "We hebben uitvoerig met hem gesproken over de huidige problematiek in de glastuinbouwsector. De premier was zeer geïnteresseerd in ons verhaal. Uiteraard zijn er geen toezeggingen gedaan over mogelijke oplossingen."

Samen met zijn broers Tom en Bas heeft Marc de premier, die in gezelschap was van Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland, ook duidelijk kunnen maken wat het belang is van de prachtige sierteelt en de totale glastuinbouwsector. Twee jaar geleden, tijdens de coronacrisis, was de premier ook al eens te gast bij SK Roses. "Hij wist zich daar nog diverse aspecten van te herinneren. Wij zijn enorm blij dat de minister-president tijd voor ons heeft genomen en ons ook echt heeft gehoord."

Diverse onderwerpen
SK Roses had zich terdege voorbereid op het bezoek van de premier. Dat resulteerde in een breed palet aan besproken onderwerpen, variërend van een borgstellingsregeling en de SDE-problematiek, tot de rol van Groningen, het effect van leegstaande kassen, een cap op gas en de communicatie met de overheid. Ook het gegeven dat de nu ontwikkelde TEK-regeling niet voldoende is voor de glastuinbouw kwam aan bod.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v