'Enige uitweg is investeren in energietransitie'

'Enige uitweg is investeren in energietransitie'

De enige uitweg voor de Nederlandse tuinbouw in deze energiecrisis is een versnelling van de energietransitie. Zonder steun op de korte termijn voor het tuinbouwcluster trekt het kabinet daarmee de stekker uit de nationale energietransitie. Dat is de weerbarstige politieke realiteit. Glastuinbouw Nederland, Royal FloraHolland, GroentenFruit Huis, de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB) en Plantum roepen daarom op alle sluizen voor duurzame energieproductie open te zetten en volop in te zetten op uitbreiding van de energie-infrastructuur.

Dat gaf de tuinbouwketen de Kamer mee in aanloop naar het debat over verduurzaming van de industrie. De inbreng is toegevoegd als bijlage.

Deze energiecrisis dwingt ons efficiënter met onze energie om te gaan en over te stappen naar duurzame alternatieven. Thema’s waar de tuinbouw de afgelopen decennia reeds sterk op heeft ingezet. Ook in de toekomst kan de tuinbouw een grote rol spelen om de opwek van duurzame energie nationaal een sterke impuls te geven. Zo wil de glastuinbouw bijvoorbeeld op korte termijn samen met het Rijk inzetten op een investeringsimpuls voor de energietransitie. Daarnaast benadrukt de keten dat een correctieregeling in de SDE++ duurzame energieproductie weer financieel rendabel kan maken, wat op korte termijn nationaal al tot grote gasbesparingen kan leiden.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v