'Elke dag is een wedstrijd die gewonnen moet worden'

'Elke dag is een wedstrijd die gewonnen moet worden'

Een grote opkomst gistermiddag in Tomatoworld tijdens een speciale bijeenkomst om telers te helpen de komende winter door te komen met de huidige energieprijzen. Het event werd georganiseerd in samenwerking met Plant Empowerment, Kas als Energiebron, Glastuinbouw Nederland en LetsGrow.com en was exclusief voor telers.

De zaal was volledig gevuld, waardoor laatkomers moesten staan of de presentaties via een groot scherm konden volgen in een aparte ruimte. Directeur Miranda van den Ende van Tomatoworld opende de middag en sprak daarbij direct een grote ambitie uit als het gaat om sturen op data: "Wij moeten de Microsoft van de internationale tuinbouwwereld worden."

Namens Glastuinbouw Nederland was themaspecialist Energie & Digitalisering Robert Solleveld aanwezig. Hij gaf aan dat de energiecrisis niet zou worden opgelost tijdens de bijeenkomst, maar dat er wel praktische handvatten werden aangereikt om de winter door te komen. Die tips kwamen van René Beerkens, Greenhouse Consultant bij Hoogendoorn Growth Management en Mark van der Werf, Plantgezondheidspecialist bij Plant Empowerment. Ton Habraken van Svensson speelde een interactieve kwis met de telers, die via hun mobiele telefoon konden meespelen. Daarbij gaf hij tips waardoor kieren met schermdoeken tot de verleden tijd kunnen behoren. Sander Hogewoning, directeur van PlantLighting sloot de reeks presentaties af door het effect van de juiste belichting op het energieverbruik inzichtelijk te maken.

De middag werd afgesloten door Guido van der Garde, oud-coureur in de Formule 1 en tegenwoordig analist bij ViaPlay. Hij trok de vergelijking tussen een winnend raceteam en de situatie in veel Nederlandse kassen dit moment. "Elke dag is een wedstrijd die gewonnen moet worden", gaf hij aan. Daarbij speelt in beide gevallen data een belangrijke rol.

Paprika Horti Newsradio was het hele event van de partij en maakte opnames. Je hoort de opnames terug via www.paprikatastyradio.nl en kunt ze later ook vinden op goedemorgen.podbean.com.

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v