Temperaturen omlaag, energieprijzen omhoog

Temperaturen omlaag, energieprijzen omhoog

Naar aanleiding van de recente berichtgeving over de aanval op Oekraïense gasopslagen is het moeilijk in te schatten hoe de gasprijs de komende dagen gaat reageren. De verwachting is wel dat door deze onzekerheid de volatiliteit verder toe zal nemen, meldt AgroEnergy.

De aanvoer van LNG naar de Nederlandse terminals blijft de komende weken goed op peil. Deze maand worden er namelijk nog acht schepen verwacht. Bovendien wordt de Duitse LNG importcapaciteit in de komende dagen verder uitgebreid. In de haven van Mukran arriveerden eind februari een drijvende gasopslag en -hervergassings-unit (een zogenaamde FRSU, vergelijkbaar aan die in de Eemshaven). Afgelopen woensdag werd er toestemming verkregen dat deze in gebruik kan worden genomen. De FSRU die momenteel in het nabijgelegen Lubmin is gestationeerd wordt mogelijk ook naar Mukran verplaatst. De totale capaciteit van beide units bedraagt 13,5 miljard m3 per jaar. Verder staat er bij de terminal in de Wilhelmshaven ook een verdubbeling van de capaciteit in de planning. Dat zou volgens de laatste berichten eind juni moeten gebeuren.
 
Na het weekend zakt de temperatuur voor Nederland en Noordwest Europa terug tot 1 tot 3 graden onder het langetermijngemiddelde. Dit kan de spotprijzen van zowel gas als elektriciteit ook opwaarts gaan beïnvloeden.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v