Siergewassen geschikt voor sturen met lichtkleuren

Siergewassen geschikt voor sturen met lichtkleuren

Het LichtEvent dat Kas als Energiebron/Glastuinbouw Nederland, Wageningen University & Research, Delphy IC en Plant Lighting op 1 februari organiseerden, was een groot succes. In een serie artikelen blikken we terug op workshops waarin specifieke onderwerpen werden behandeld. Anja Dieleman (Wageningen University & Research) en Stefan van den Boogaart Plant Lighting) deden verslag van recent onderzoek naar het optimale lichtspectrum voor siergewassen. Is dat er überhaupt?

De onderzoekers trapten af met de stelling dat licht de belangrijkste productiefactor is voor gewasgroei. Via licht nemen planten hun omgeving waar en vertonen zij specifieke reacties. Lichtintensiteit, daglengte, de richting van het licht (direct, diffuus), warmte en lichtspectrum; welk aspect je ook neemt, het heeft impact op de groei en ontwikkeling van een plant.
Tegen de achtergrond van hoge energieprijzen en de omschakeling van SON-T naar efficiënte LED installaties rijst de vraag hoe we de lichtomstandigheden kunnen optimaleren.

Lees hier verder

Bron: Kas als Energiebron

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v