Prijsdaling elektriciteit

Prijsdaling elektriciteit

Met de stijging van temperatuur en windkracht vanaf begin volgende week, is op de dagmarkt elektriciteit een daling te verwachten. Voor komende weekend noteert de baseload 128 euro/MWh en voor komende week 109 euro/MWh. Praktisch gezien betekent dit uurprijzen tussen 50 en 170 euro/MWh, zo meldt AgroEnergy.

Er was in het langetermijn-weerbericht een scenario van forse kou, maar dit scenario is inmiddels verdwenen. De daggasprijs, de gasprijs voor de volgende week en voor de frontmaanden bewegen vrijwel in lijn, dus daaruit is geen verwachting af te leiden. Gezien de vraag-aanbod situatie is komende week weinig beweging te verwachten. Als er beweging is, is deze waarschijnlijk wat omlaag.

De Duitse minister van Economische Zaken meldde deze week dat Duitsland de aanbodsdiversificatie tijdig weet te realiseren. De feiten geven hem gelijk, echter wel in de situatie met een duidelijke lagere vraag dan in de afgelopen 5 jaar. De directeur van de International Energy Agency waarschuwde als reactie op dit bericht dat Europa haar leveringszekerheid zeker nog niet geborgd heeft. De gasbalans voor winter23 zal vooral afhangen van de vraagontwikkeling. Als de vraag niet of beperkt toeneemt, zal er genoeg gas zijn. Dan is de kans op prijsdaling zelfs groot. Maar als de prijs daalt, zal het verbruik waarschijnlijk weer toenemen, met als gevolg dat het krap kan worden. En dan kan het niet anders dan dat de prijs weer (fors) stijgt.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v