Kansen voor waterstof?

Kansen voor waterstof?

De verwachtingen voor waterstof zijn hooggespannen. Zowel in Nederland als in Europa en op wereldwijde schaal wordt er gekeken naar oplossingen en toekomstige mogelijkheden. Het gebruik van waterstof in de tuinbouw biedt veelbelovende mogelijkheden om de sector te verduurzamen, de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen en de uitstoot van broeikasgassen te reduceren, aldus Greenhouse Sustainability.

Waterstof kan op verschillende manieren worden geproduceerd, maar de twee meest gangbare methoden zijn stoomreforming van aardgas en elektrolyse van water. Stroomreforming van aardgas genereert tijdens de productie CO2 als bijproduct. Dit heeft dus impact op de duurzaamheid.

De tweede gangbare methode, elektrolyse van water, is afkomstig van hernieuwbare bronnen zoals water. Deze methode maakt gebruik van elektriciteit om water (H2O) op te splitsen in waterstofgas (H2) en zuurstofgas (O2). De productie van waterstof zonder CO2-uitstoot is dus mogelijk. Dit staat bekend als groene waterstof.
Verduurzaming van de tuinbouwsector

De verduurzaming van de glastuinbouw loopt tegen enkele grenzen op: de capaciteit van geothermie, de netcapaciteit of de beschikbaarheid aan biomassa. Waterstof kan daarentegen zeer effectief en flexibel worden ingezet in de glastuinbouw. De tuinbouwsector kan een rol spelen in de uitrol van waterstof in Nederland en inspelen op de kansen die dat met zich meebrengt.
Hoe kan waterstof toegepast worden in de tuinbouwsector?

Uit onderzoek van Glastuinbouw Nederland blijkt dat waterstof een aanvulling kan zijn op de bestaande bronnen van duurzame energie voor de glastuinbouw. Waterstof kan op verschillende manieren een belangrijke rol gaan spelen in de glastuinbouwsector. Lees hier op welke manier.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v