Geen grote uitschieters

Geen grote uitschieters

Voor de komende week wordt rustig nazomerweer verwacht. De markt verwacht daarom qua spotprijzen voor elektriciteit geen grote uitschieters. Voor het komende weekend wordt de spotprijs momenteel ingeschat op circa 90 €/MWh. Dat is vergelijkbaar aan de afgelopen twee weekenden. Volgende week wordt er weinig wind verwacht. EPEX uurprijzen lijken daardoor eveneens in lijn te liggen met wat we de afgelopen week hebben gezien. Gemiddeld net boven de 100 €/MWh, met in de ochtenduren oplopend tot circa 150 en in de avond mogelijk oplopend tot 200 €/MWh, aldus AgroEnergy.

Het is lastig om een verwachting te geven voor de gasprijsontwikkeling. De LNG aanvoer naar de Nederlandse terminals blijft redelijk op peil. Tot 9 september worden er in totaal vier schepen verwacht. Maar de verdere verlaging van de Noorse aanvoer kan er wel voor zorgen dat de gasvoorraden in de komende week zo nu en dan weer aangesproken moeten worden.

Als het Noorse onderhoud volgens planning verloopt zal het Noorse gasaanbod vanaf de tweede week van september geleidelijk weer gaan toenemen. Rond dezelfde datum loopt ook het stakingsultimatum af dat aan Chevron is gesteld.

Op beide fronten is  het niet op voorhand te voorspellen welk verloop het gaat krijgen. In het positieve scenario zal de huidige risicopremie uit de prijzen kunnen weglopen. De komende week is het daarom aannemelijk dat de huidige prijsvolatiliteit aan zal houden.

Bron: AgroEnergy

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v