AgroEnergy lanceert 'EnergieMonitor'

AgroEnergy lanceert 'EnergieMonitor'

Vandaag lanceert AgroEnergy, energiepartner voor de glastuinbouw, de EnergieMonitor. Een nieuwe dienst voor klanten voor het inzichtelijk maken van energiekosten. De tool laat niet alleen energiekosten uit het verleden zien, maar focust voornamelijk op de toekomstige energiekosten. Op basis van ingenomen posities, marktprijzen en geprognotiseerd volume, berekent de tool de toekomstige energiekosten uit. Hiermee wordt het voor klanten van AgroEnergy een stuk makkelijker haar energiestrategie te baseren op cijfers en prognoses.

Chris Feijen, Hoofd Energiemanagement bij AgroEnergy: “Goed energiemanagement begint met inzicht. Zeker in deze tijden is dat extra belangrijk. Wat waren de energiekosten in het verleden en wat mag ik verwachten voor de komende jaren met de huidige prijzen? Om die inzichten te geven lanceren wij de EnergieMonitor.”

Klanten van AgroEnergy kennen de tool al via hun persoonlijke Energiespecialist. Met een aantal nieuwe features en overzichten kan de tool nu ook beschikbaar worden gesteld aan de tuinders via hun handelsportal. Ook maakt de tool het makkelijker overzichten aan te leveren aan financiële dienstverleners om zo in beeld te krijgen wat de toekomstige kosten voor de glastuinbouw ondernemer zijn.

Business Analist Joachim Marquet testte de nieuwe dienst door middel van een pilot onder een select groepje klanten: “De reacties waren erg positief. Klanten die deelnamen aan de pilot lieten weten de EnergieMonitor voornamelijk simpel en efficiënt te vinden. Daarnaast kwam de feedback dat het onze klanten veel tijd scheelt. Waar zij voorheen zelf wekelijkse prognoses maakten en energiekosten goed inzichtelijk probeerden te krijgen, gebruiken zij nu de EnergieMonitor wat veel werk wegneemt. Tot slot beoordeelden zij de overzichten als waardevol voor subsidieaanvragen of banken.“

EnergieMonitor is vanaf vandaag inzetbaar voor klanten.

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v