Iconische kwekersvrouwen op verjaardagskalender

Iconische kwekersvrouwen op verjaardagskalender

Een verjaardagskalender als fine art fotografieproject met bloemenkragen laat zien wie de vrouwen zijn die bloemen kweken in de bloembollensector. Initiator Marjolein van Ruiten en fine art fotografe Marieke Treffers realiseerden samen een verjaardagskalender met Iconische kwekersvrouwen die in de sector werken en een fotoshoot wilden met de bloemen van hun bedrijf. Het resultaat: twaalf bijzondere fotoportretten waarin de vrouwen hun eigen bloemen showen die op dat moment ook verkrijgbaar zijn. Duurzamer vraag naar bloemen is er niet. Bloemen uit het seizoen en de verjaardagen nooit meer vergeten.

De foto’s staan in een verjaardagskalender -iets typisch Nederlands- op volgorde van de maanden dat de bloemen in bloei en verkrijgbaar zijn. De verjaardagskalender is te koop via www.marieketreffers.nl.

Joyce Lansbergen (CEO L.G. Flowers): “Ik vind het erg belangrijk om de waarde van vrouwen in de sierteelt te laten zien en ik wil graag bijdragen als inspirator voor jonge meiden om juist wel het bedrijf in te stappen en je eigen draai eraan te geven.”

Wie zijn de iconische kwekersvrouwen met bloemenkragen:
januari: hyacinten: Leonie Hogervorst - Gebr. Hogervorst, Noordwijkerhout
februari: gerbera's: Joyce Lansbergen - L.G. Flowers, Pijnacker
maart: narcissen: Ilse Pennings - P. Pennings, Noordwijkerhout
april: tulpen: Marriet van der Vlugt - C. van der Vlugt & ZN, Noordwijkerhout
mei: pioenrozen: Therese de Roon - Bloemenkwekerij M. de Roon, Mijnsheerenland
juni: canna's: Monique van Haaster, Van Haaster Canna's, De Zilk
juli: scabiosa's: Sandra van der Hulst, Hulst Wiranda, Voorhout
augustus: agapanthus: Bianca van Eijk - Eijco Flowers BV, Pijnacker
september: gladiolen: Carolien de Ridder, De Ridder Bloemen en
Bloembollenkwekerij, Noordwijkerhout
oktober: dahlia: Anja Jansze, De Tulperij, Voorhout
november: calla's: Anna Kortekaas Zarek, Kallaland BV, Voorhout
december: sonatini's: Geertje Langeveld - Firma WF Leenen, Voorhout

Fine Art fotografe Marieke Treffers is gespecialiseerd in bijzondere fine art foto portretten. Marieke Treffers heeft ruime ervaring in het portretteren van vrouwen met bijzondere bloemenkragen. Marieke komt van moederskant uit een bollenkwekers familie (familie Hoog, kwekerij van Tubergen aan de Leidsevaart in Haarlem). Eenmaal opgegroeid tussen de kassen en de bollenschuren, dan gaan de bollen onder je huid zitten en dat gaat niet meer over. Marieke Treffers maakte tevens de bloemenkragen zelf en bevestigde ter plekke bij de fotoshoot de meegebrachte bloemen.

Waarom een verjaardagskalender Iconische Kwekersvrouwen?
“Inspiratie voor het project kreeg ik van de kalender “het DNA van de Bollenstreek” van KAVB en Flower Science uit 2018. Daarin werden de mannen prachtig geportretteerd, waaronder mijn vader Aad van Ruiten. Hoe zou het zijn om de vrouwen en de sector op een nieuwe manier zichtbaar te maken?” aldus Marjolein van Ruiten die het project initieerde en in samenwerking met Marieke Treffers realiseert. Marjolein van Ruiten is afkomstig uit een bloembollenkwekersfamilie in Noordwijkerhout. Zij verzorgt persbenadering voor de Nederlandse muzieksector. Eerder initieerde o.a. zij de doop van de Tulipa Matangi voor het Matangi Quartet die op het Bloemencorso van de Bollenstreek optraden (2010) en deed zij publiekswerving & PR voor de voorstelling Tulpmania van de Veenfabriek die plaatsvond bij bloembollenexporteur Moolenaar in Voorhout (2015).

Verjaardagskalender Iconische Kwekersvrouwen is gerealiseerd met dank aan Greenport Duin en Bollenstreek, EBDB, alle deelnemende bedrijven, LTO Noord afd. Duin- en Bollenstreek, KAVB Kring Bloembollenstreek, Noordwijk Marketing.

Luister hier ook het gesprek met de initiatiefnemers van de kalender in KAS Live! terug:

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v