Investeringen groeien met ruim 9 procent in januari

Investeringen groeien met ruim 9 procent in januari

In januari 2023 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 9,3 procent groter dan een jaar eerder, meldt het CBS. Dat komt vooral doordat er meer is geïnvesteerd in gebouwen, vliegtuigen en personenauto’s.

De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Januari 2023 had een werkdag meer dan januari 2022. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de omstandigheden voor de investeringen in maart minder ongunstig dan in januari.

Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een grotere groei of een kleinere krimp van de investeringen.

De omstandigheden voor investeringen zijn in maart minder ongunstig dan in januari volgens de CBS Investeringsradar. Dit komt vooral doordat de jaar-op-jaardaling van de beurskoersen omsloeg in een stijging en het consumentenvertrouwen minder negatief was.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v