'Vraag naar duurzame verpakkingen groeit'

'Vraag naar duurzame verpakkingen groeit'

Met vijf vestigingen in het Westland is SV.CO bekend van een brede collectie aan bloeiende potplanten. Het bedrijf levert aan exporteurs met een breed afzetgebied, vooral gericht op retail en groothandel. Sinds een aantal jaar neemt de vraag naar duurzame verpakkingen - waaronder papieren hoezen - voorzichtig toe, vertelt Mike Broch van de marketingafdeling op de website van Royal FloraHolland.

“Onze hoofdproducten zijn potchrysant en pot-Kalanchoë; die zijn jaarrond beschikbaar. Daarnaast hebben we nog seizoensartikelen, waaronder Lisi Lova’s en kerststerren”, begint Mike. “Foodretail is onze belangrijkste afzetmarkt. Wij moeten het grotendeels van impulsaankopen hebben. Het doel van de supermarktklant is immers meestal niet om een bloemetje te kopen, in tegenstelling tot de klant bij de bloemist. Hij of zij moet ‘er tegenaan lopen’. Daarom is een aantrekkelijke hoes verpakking belangrijk”, legt hij uit.

Zorg wel voor 100% gerecycled papier
De klanten van SV.CO kunnen voor alle planten kiezen uit zowel een papieren als een plastic hoes. “Een aantal jaar geleden zagen we dat de vraag naar papier toenam. Daarom hebben we voor iedere potmaat ook een papieren hoes ontwikkeld, waarbij we de keuze aan de klant laten.” Het percentage papier is nog bescheiden, zegt hij. “We leveren nu ongeveer 1% van onze producten in papier, maar de interesse is wel groeiende.”

Papier is wat kreukgevoeliger en kan daardoor minder netjes ogen. Ook is het iets duurder. Daar tegenover staat dat de uitstraling meer ‘ambachtelijk’ en natuurlijker is, en dat het duurzamer is. Daar moet Mike wel een kanttekening bij plaatsen. “Een groot gedeelte van ons plastic is goed recyclebaar, ook op dat gebied worden stappen gezet wat betreft duurzaamheid. Bijvoorbeeld verpakkingen gemaakt van 100% PCR is een mooie ontwikkeling. Mocht je als kweker papieren hoezen willen gebruiken, zorg dan dat je voor 100% gerecycled papier gaat. Dat is het meest duurzaam.” Dat blijkt ook uit de onafhankelijke levenscyclusanalyse-quick scan die Royal FloraHolland liet uitvoeren door Partners for Innovation."

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v