HFC rond zomer volledig FloriPEFCR-compliant

HFC rond zomer volledig FloriPEFCR-compliant

De belangstelling voor de HortiFootprint Calculator neemt nog steeds toe. Daarom is MPS verheugd te kunnen melden dat in het derde kwartaal van 2024 de HortiFootprint Calculator volledig aan de eisen van de FloriPEFCR zal voldoen. "Het FloriPEFCR-model is inmiddels gereed en zal een nauwkeurige berekening gaan maken door middel van klantdata. De komende weken zal het model worden geïmplementeerd in onze eigen omgeving."

Naast een nieuw model wordt ook de registratieomgeving aangepast aan de eisen van de FloriPEFCR methodiek. Met de vernieuwde HortiFootprint Calculator wordt de aanvullende informatie die benodigd is voor de footprintberekening ingevuld via een stappenplan. "De kweker doorloopt het stappenplan per onderwerp, waar bij sommige vragen de data automatisch verdeeld wordt over de verschillende producten en waar bij andere vragen de data handmatig verdeeld kan worden naar eigen inzicht. Wanneer de kweker alle stappen heeft doorlopen, wordt de berekening op de achtergrond gemaakt. De gebruiker ziet vervolgens in het dashboard per product het resultaat met zestien impactcategorieën en acht levensfases." 

In de nieuwe applicatie start een kweker met het aanmaken van producten met bijbehorende kenmerken. Deze productkenmerken zorgen voor een nauwkeurigere berekening. Zodra de kweker de producten heeft aangemaakt, kunnen ze vervolgens gekoppeld worden aan de betreffende teelten. Zo kan een kweker onderscheid maken in potmaat, steellengte of soort product. Ook nieuw is dat wanneer binnen één teelt meerdere producten voorkomen, deze teelt opgesplitst kan worden in meerdere teelten. De kweker wordt ondersteund bij het registreren door middel van initiële gesprekken, onboarding en begeleiding. Ten slotte wordt ook het dashboard van de HortiFootprint Calculator vernieuwd. "Dit dashboard wordt beheerd door onze partner LetsGrow.com en op dit moment zijn we bezig met de afronding van het gebruikersontwerp, waarna er overgaan zal worden op de bouwfase. Het dashboard zal ook in Q3 2024 beschikbaar komen voor alle bestaande en nieuwe HortiFootprint Calculator klanten."

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v