Arbeidbesparing door 5 praktische toepassingen

Arbeidbesparing door 5 praktische toepassingen

In de potplantenteelt komen veel handelingen voor. Oppotten en wijderzetten, trays vullen, potten of trays oppakken en plaatsen, trays (ont)stapelen, karrenladen, six packs beugelen, etiketteren, enzovoort. Door veel telers worden deze taken (nog) handmatig uitgevoerd. Maar dit is zwaar en monotoon werk, en vooral arbeidsintensief.

Is dit herkenbaar? Automatisering van deze taken kan veel arbeidsbesparing opleveren, en een prettigere werkomgeving voor je personeel. Bij Bosman Van Zaal ontwikkelen ze robotica voor elke situatie, op maat gemaakt voor specifieke plant- en klantbehoeften. Vijf collega-telers laten zien dat met eenvoudige en betaalbare implementaties van automatisering arbeidsbesparingen kunnen worden bereikt voor bijna alle potplantentelers.

Vijf college-telers gingen je al voor in arbeidsbesparing

  1. Bij Artisan Orchids wordt met een pot- en wijderzetmachine 1 tot 2 Fte bespaard en is de terugverdientijd kleiner dan 2 jaar.
  2. Bunnik Bromelia gebruikt een tray ontstapelmachine, die binnen 4 maanden is terugverdiend en 1 Fte bespaard.
  3. De six pack beugel machine bij Van der Salm bespaard 1,5 tot 2 Fte en heeft een terugverdientijd van 2 tot 3 jaar. Er worden 2.700 six packs per uur verwerkt!
  4. Bij Van der Salm zorgt de karrenlaadmachine voor een stille, vrijwel storingsvrije verwerking van een anders zeer zware en monotone taak.
  5. G’s Grupo gebruikt één hoeslabel machine om verschillende hoezen en verschillende labels te verwerken, op altijd exact dezelfde locatie. Waarbij de snelste stand bijna 70 hoezen per minuut verwerkt!

Letterlijk en figuurlijk in beweging
Bosman Van Zaal realiseert al sinds 1998 robotica voor de tuinbouwsector, powered by Crea-Tech. Hun machines worden in eigen huis ontwikkeld, gebouwd, geprogrammeerd en getest. De oplossingen zijn altijd maatwerk. Ze zorgen ervoor dat je bedrijf letterlijk en figuurlijk in beweging komt met logistiek die voor jou werkt.

Bekijk video’s van elke oplossing

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v