Zorgcollectief voor arbeidsmigranten

Zorgcollectief voor arbeidsmigranten

Werkgevers kunnen voor hun internationale werknemers een speciaal voor deze groep bedoelde zorgverzekering afsluiten via LTO Arbeidskracht. Het collectieve aanbod bestaat uit HollandZorg en Zilveren Kruis. LTO Arbeidskracht geeft aan dat het belangrijk is dat agrarisch ondernemers bij het maken van een keuze niet alleen kijken naar de hoogte van de premie. Het is goed als ze ook kijken naar de inhoudelijke verschillen.

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Dat geldt ook voor internationale werknemers in de agrarische sector.  Het is belangrijk dat zij verzekerd zijn bij  een ongeval of als ze ziek worden. En als een boer of tuinder zijn tijdelijke medewerkers helpt bij het afsluiten van een zorgverzekering, is dat een teken van goed werkgeverschap. Het draagt bij aan het opbouwen  van een vertrouwensband en het binden van arbeidskrachten, zodat ze graag weer terugkomen in een volgend seizoen.

Kijk voor meer informatie op de website van LTO Arbeidsmarkt. Informatie over het afsluiten van een zorgverzekering is te vinden in deze pdf.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v