'A tree for every employee'

'A tree for every employee'

Afgelopen week hebben medewerkers van Royal Van Zanten in Oeganda en Zuid-Afrika duizend bomen geplant. De actie 'A tree for every employee' is één van de manieren waarop Royal Van Zanten invulling geeft aan haar duurzaamheidsprogramma. Het planten van bomen draagt bij aan reductie van de carbon footprint en helpt bij herstel en opbouw van natuur en milieu.

Het duurzaamheidsprogramma van Royal Van Zanten is geformuleerd door medewerkers van het bedrijf. Om hun passie te kunnen blijven doorgeven nemen medewerkers zelf verantwoordelijkheid en zetten die in actie om. Het programma is gestoeld op de visie van medewerkers: We care, so we act. Het verbeteren van de CO2 footprint en schade aan natuur en milieu is een van de pijlers.

"Voor elke medewerker hebben we een boom geplant hier in Oeganda en mijn collega's in Zuid Afrika hebben dat ook gedaan", vertelt Jamada Bwambale, van Royal Van Zanten Oeganda. "In Oeganda zal dat uitgroeien tot 2 hectare nieuw bos bij onze locaties in Mukono en Wakiso."

Meer dan 700 collega's in Oeganda en 50 in Zuid-Afrika hebben 20 verschillende inheemse en lokale bomen geplant die zorgen voor onderkomen en voedsel voor de inheemse fauna. De coördinatie en boomselectie is samen met het bedrijf Chloroplast gedaan, dat is gelieerd aan de National Forestry Authority.

Bij Royal Van Zanten is de passie van mensen belangrijk en onderdeel van de purpose van het bedrijf: Passie doorgeven. Dat is ook de belangrijkste motivator voor het duurzaamheidsprogramma, om te kunnen blijven doorgeven, moeten we zorgen voor elkaar en voor de planeet. Royal Van Zanten is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om hierin verder te verbeteren.

Bron: Goedemorgen

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Luister terug! Belangrijke tuinbouw podcasts!