Blog: Houd het bedrijf draaiende, neem maatregelen

Blog: Houd het bedrijf draaiende, neem maatregelen

Een weblog van Eric Flinterman. Hij is sparringpartner voor ondernemers in de tuinbouw bij ABAB Accountants en Adviseurs. Eric schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

De extreme energieprijzen vragen al uw aandacht om te roeien met de riemen die u hebt.  Ondernemers doen van alles om de schade te beperken, tot zelfs het (gedeeltelijk) stilleggen van de teelt. Helaas ligt er nog meer gevaar op de loer.
 
De overheid zet zwaar in om grote problemen met de omikron-variant van het coronavirus zo veel mogelijk te beperken. Deskundigen maken zich grote zorgen over de besmettelijkheid van deze variant. In eerste instantie denken we aan de ziekenhuisbezetting. Het is voor het eerst dat er zo drastisch wordt ingegrepen op een mogelijk, toekomstig scenario. Uw bedrijf kan in een paar dagen tijd volledig lam worden gelegd door een uitbraak.

Neem zelf maatregelen
U kunt nu ook zelf maatregelen nemen om de risico's te beperken. U weet als geen ander wat een virus teweeg kan brengen. U beschikt al over de kennis die nodig is om verspreiding maximaal te beperken. Alleen drastische maatregelen hebben effect! Stel daarom zelf specifieke maatregelen in voor uw bedrijf. Handhaven is essentieel en het niet naleven van uw maatregelen moet gevolgen hebben. Bij elke overtreding moet u directief optreden. Spreek ook uw medewerkers aan op zijn/haar verantwoordelijkheid, ook buiten werktijd. Dit is niet alleen in landsbelang maar vooral belangrijk voor uw bedrijf čn voor de medewerkers die hun inkomen bij u verdienen. Als uw bedrijf komt stil te liggen, is de ramp niet te overzien! Voor u en uw personeel.

De pijn beperken
Deze boodschap vraagt om een crisisaanpak. Dus geen gepraat en overleg, maar duidelijke acties met sancties voor het niet naleven van de regels. De kunst is dat u en uw personeel de toekomstige pijn nu voelen om de echte pijn zo veel mogelijk te beperken. Ook hiermee kunt u het verschil maken als ondernemer. Nu wordt u misschien niet begrepen, straks is iedereen u dankbaar voor uw leiderschap.

Wilt u advies over uw bedrijfsvoering in tijden van crisis? Neem dan contact met mij op via telefoonnummer 073-6465419 of stuur een bericht.


Bron: Eric Flinterman

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v